Nőnek lenni

2016.10.21

Az élet csupa kompromisszum, ahogy általában egy otthon kialakítása is az. Kivéve, ha a tulajdonos egyedül él, és az enteriőrtervező segítségével minden tekintetben önmaga képére formálhatja a tereket – ahogy Évi is tette új lakásában, melynek minden zuga a nőiességet és a harmóniát hirdeti.

 

 

 

 

 

 

 

Szöveg: Pannonhegyi Katalin Fotó: Székely Péter

Ez a lakás éppen ideális volt Évi számára, hiszen a tágas, konyhát és étkezőt is magába foglaló egyterű nappalin kívül tárolós előszobával, kényelmes hálóval és fürdővel kialakított elrendezés minden szempontból megfelelőnek tűnt számára. Kovács Dóra enteriőrtervezővel nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a felújításba, amelyben elsődleges cél a lágyság és a nőiesség megteremtése volt. Bár Évi kedvencei a napsárga és a púderrózsaszín, az enteriőrt alapvetően semleges tónusokkal alakították ki, amihez meleg földszíneket illetve elegáns szürke és fehér árnyalatokat használtak. Ennek megfelelően a burkolatok, a falak, sőt a bútorok zöme is mind visszafogottak lettek finoman összehangolva, míg az egyediséget egy-egy markáns színfolt vagy rendhagyó megoldás biztosítja.

A nappaliban például a kanapét két oldalán futó, tapétával borított gipszkarton álpillérek, nem csak hangulatfény kialakítására adtak lehetőséget, de a dekorációként fellógatott virágos üveggömböknek is méltó keretet biztosítanak.
Kanapé: www.butorcsalad.hu - Loft kanapé
Dohányzóasztal: www.viktoriabutorhaz.hu - Ball
Szőnyeg: KIKA
Állólámpa: Infra Flesh- STUDIO - Searchlight EU9606BK
Díszpárnák- Vivre, Főnix
Függesztett üveggömbök: Stoklasa- Aerárium
Tükrök: Art and Deco - RV 7418


A nappali alapvetően szürke és mogyorószínt kapott: ilyen a modern, pihenőágyas kanapé, a laminált padló, a virágos dekortapéta alaptónusa, a függöny, az érdekes deszkamintás szőnyeg és a szemközti fal is. Ebből a finom tone-in-tone hatásból szinte kivilágítanak a tévét keretező, fordított L-alakú felsőszekrények magas fényű, élénksárga frontjai. Emellett lágyítják az összképet a díszpárnákon és a tapétán megjelenő virágminták, illetve a lekerekített formák is: a jópofa rózsaszín puffok és a fehér, tojásdad alakú dohányzóasztal.

étkező-konyha Hagyományos függönyök helyett könnyed római rolókkal oldották meg az árnyékolást a konyhában. A fehér csempe, a halvány bézs, magas fényű felső elemek, az étkező plexi székei mind-mind a légiességről szólnak
asztal: IKEA-Bjursta
Szék: www.butorcsalad.hu- K89 (2034)
Függőlámpák: Infra Flesh- BROMELIE - Trio R35221001
Beépített konyhabútor: IKEA- METOD/Brokhult


Alul fahatású, felül törtfehér ajtókkal készült a konyhabútor, melyet a hófehér, egyszerű vonalvezetésű étkezőasztal egészít ki. A hozzá rendelt átlátszó székek plexiből készültek, így nem csak jóval tágasabbnak tűnik a tér, de a különleges, virágokra emlékeztető függőlámpák is jóval nagyobb hangsúlyt kapnak. De nemcsak a lámpák különlegesek, hanem a kreatív megoldások is egyedi ízt adnak a lakásnak. Ilyen a nappali falán megjelenő, darabjaira széteső, hatszögletű darabokból összeálló tükörkompozíció. És vagány, nőies hatást keltenek a rendhagyó módon felaggatott, vállfákra akasztott képek is.

nappali Az élénksárga nappali faliszekrények a gipszkarton álmennyezet kiegészítéseként jelenik meg. A sok derékszöget kellemesen ellensúlyozzák a kerekded kiegészítők.
sárga szekrény: IKEA – Besta
fehér komód: IKEA- Besta
Puffok: Class Home- Haboo/Lotus


Természetesen ugyanez a koncepció érvényesült a hálószobában is. Itt a sárga mindössze egy tapétacsíkon jelenik meg, és a kárpitossal készíttetett steppelt falvédő budoár jelleget kölcsönöz a szobának. Évi kedvencei az ágy feletti gipszkarton kiemelésről lelógatott, hangulatosan megvilágított gyöngyfüzérek és az ezüst lampionokat imitáló olvasólámpák. Bár a szoba alapterülete nem nagy, egy fésülködőasztalnak mindenképpen kellett helyet szorítani, hiszen egy nőies lakás elképzelhetetlen nélküle. Nem csoda, hogy Évi úgy érzi, végre olyan az otthona, ami valóban róla szól.

hálószoba A sok pasztell tónus ellenpontjaként fel-felbukkan a lakásban egy-egy fekete elem. A hálóban az ezüstfiókos, neobarokk éjjeliszekrényke lábai, az ágy feletti a sárga képek kerete vagy a fésülködő asztalka feletti falfülkék bélelése.
Tapéta: www.tapetakarnis.hu (kifutott)
Lámpák: Infra Flesh- ALADIN - Trio R36121006
Éjjeliszekrény: Art and Deco- Clarissa RV8792
Bőrpanel a falon: Kerma


Alaplap 56nm
Milyen helyiségei vannak? Nappali konyhával és étkezővel, előszoba, hálószoba, fürdő
Hányan laknak benne? Évi otthona (1fő)
Enteriőrtervező: Kovács Dóra, Doradesign